Small Group Training

Het woord zegt het al; een Small Group Training is een workout die je doet in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers. Op deze wijze profiteer je van persoonlijke aandacht en de gezelligheid van een kleine groep. Je traint altijd op je eigen niveau, in je eigen tempo en met je eigen doelstellingen. We bieden verschillende soorten trainingen. Hieronder zijn ze beschreven. In het rooster kun je zien wanneer we welke training geven. Je kunt kiezen uit:

Specifieke trainingen:

We hebben ook een aantal specifieke trainingen. Deze trainingen zijn bepaald aan de hand van de wensen van onze leden:

Circuit training

Hier zetten we ca. 10- 15 oefeningen uit en gaan we de oefeningen (varieert van 30 sec. tot 1 minuut) 1 voor 1 uitvoeren met een korte pauze (10 – 20 sec.) tussen de oefeningen. In dit soort trainingen wordt uiteraard altijd het gehele lichaam aangesproken. Voor de beginnende en de gevorderde sporter.

Surprise workout

Net als de circuit training is dit een training die voor iedereen geschikt is. Bij de surprise workout wordt er door ons gekeken wie er mee doen. En wat ze zoal leuk vinden om te doen. Aan de hand hiervan wordt een workout bedacht op het niveau van de mensen die zich hier voor opgegeven hebben.

Small Group jeugd t/m 21 jaar

Dit zijn trainingen voor de jeugd. Het uitgangspunt van de training zal vooral gericht zijn op de strikte en veilige uitvoeringen van de oefeningen. Na enige tijd bij ons getraind te hebben is er een sterke basis om individueel te kunnen trainen of goed aan te kunnen haken bij een crossfit box mocht dat ooit het doel zijn. Het zijn gevarieerde lessen voor ieder niveau met als eerste doel het beste uit jezelf te halen! Betere conditie, meer kracht en meer zelfvertrouwen!

Techniek trainingen

In een small group training hebben we niet altijd tijd om heel uitgebreid in te gaan op de uitvoering van de verschillende bewegingen. Vandaar dat we de techniek trainingen hebben toegevoegd. Belangrijke en vaak complexe bewegingen worden dan apart in de techniek trainingen behandeld. Aan het einde van een techniek training hebben we nog 15 tot 20 minuten voor een intensief eind van de training. In deze workout worden de behandelde oefeningen uit de techniek opgenomen. Voor de beginnende en de gevorderde sporter.

Barbells & bells

Zoals de naam al een beetje zegt zijn dit trainingen met hoofdzakelijk barbells (halterstangen) en kettlebells. Leuke uitdagende trainingen welke zowel gericht zijn op kracht als uithoudingsvermogen.

Kettlebell training

We kunnen het trainen met Kettlebells in twee soorten onderscheiden, namelijk Hardstyle Kettlebell Training en Kettlebell Sport.

Hardstyle ketlebell training: In Nederland de meest bekende van de twee. Deze wordt veelal in de fitness en Crossfit toegepast. Hiermee train je meer kracht, explosiviteit en snelheid. De sets zijn doorgaans ook korter in reps en/of tijd. Bekende bewegingen zijn o.a. de Kettlebell swing, squats, lunges, deadlift en verschillende pull en push bewegingen.

Kettlebell sport: is een sport op zich, welke in wedstrijdverband gedaan wordt. Hiermee train je vooral uithoudingsvermogen en kracht. Techniek en uitvoering zijn een heel belangrijk onderdeel van de Kettlebell Sport. De sets zijn vanaf 10 minuten waarbij je de kettlebell tussendoor niet op de grond mag zetten.
Sets variëren van ca.100 tot 250 herhalingen. De bewegingen in de Sport zijn swing, clean, snatch en jerk en combinaties hiervan. De Kettlebell Sport is over het algemeen minder blessuregevoelig dan bij Hardstyle training. 

Rekken, strekken en pilatesdingen

Heerlijk na een week hard trainen, een ontspannende zondagochtend workout. Het uiteindelijke doel is het creëren van een evenwichtig spierensysteem. Overbelaste spieren worden ontlast en verwaarloosde spieren worden gereactiveerd. Uiteindelijk ontstaat er een evenwicht tussen de verschillende spiergroepen. Je kunt deze les gebruiken voor verschillende doeleinden, namelijk voor een betere houding, rehabiliteren, blessurepreventie, lenigheid en flexibiliteit verbeteren. Voor de beginnende en de gevorderde sporter .

Mix strength & cardio

De combinatie van kracht en uithoudingsvermogen. Uitstekend geschikt om je voor te bereiden op bijvoorbeeld Obstacle Run’s. In de winter trainen we dan meestal indoor, maar zodra het weer het toe laat!

ABS, legs & glutes

Deze benen en buik training is gericht op lichtere gewichten en flink wat herhalingen. Benen trainen is ook van groot belang als je af wil vallen. Dit onder andere omdat de bil- en beenspieren grote spieren zijn. En hoe groter de spier, des te meer calorieën de spier kan verbranden. Een leuke afwisselende training.

Lowerback, hamstrings, glutes & core

Aangezien er best veel mensen zijn met onderrug problemen hebben we er ook voor gekozen hier extra aandacht aan te besteden. Bij deze training wordt naast de onderrug voor de hele achterzijde van het lichaam gekozen.

Heavy legs & glutes

Voor de mensen die wat zwaarder benen willen trainen. Minder herhalingen dan in ABS, legs & glutes, maar meer weerstand. Deze training is voor de gevorderde sporter.

Full body workout

Een fullbody workout is een training waarin je tijdens een training al je spiergroepen traint. Dat zijn flink wat spieren, maar gelukkig vinden er bij vele oefeningen overlappingen plaats. Je kan in principe met ongeveer 8 oefeningen je hele spiergestel bedienen. Dat is bijvoorbeeld interessant voor als je weinig tijd hebt.

Een Full body workout bevordert ook je herstel aangezien je de verschillende sets goed verdeeld over het hele lichaam. Je zal jezelf dus teveel spierpijn besparen.

Strength training

Naast de bovengenoemde benentraining zijn er nog een aantal grote spiergroepen waar natuurlijk ook aandacht aan besteed dient te worden. Borst, rug, schouders en armen worden daarom verdeeld in de Strength trainingen van donderdag en zaterdag.